Vækst med de rigtige medarbejdere – brug et rekrutteringssystem

Rekrutteringsprocessen kan foregå meget mere effektivt med dedikerede online tjenester og softwareløsninger, der vil spare dig både tid og penge. Dette er kort sagt et rekrutteringssystem.

Et rekrutteringssystem er meget mere end blot at slå op arbejdstilbud på internettet. Det dækker over hele hyringsprocessen fra nedfældningen af arbejdskrav til den afsluttende aftale. Ofte endda hinsides dette. Der findes store HR softwareløsninger med omfattende funktioner, der dækker hvert eneste skridt af vejen. Desuden er der mindre apps og onlinetjenester, der fokuserer på bestemte aspekter såsom applikationshåndtering. Hvorvidt du bør vælge en omfattende løsning eller blot en samling af specialiserede apps, afhænger af dine individuelle rekrutteringsbehov.

Effektiv kandidatsøgning

Der er adskillige onlinetjenester, der kan lade dig finde individer med det sæt af evner, du søger.

Nå din målgruppe: Slå dit jobopslag på platforme, der retter sig mod specifikke discipliner eller brug onlinetjenester, der tillader dig at definere din målgruppe såsom med professionelle netværker. På den måde sikrer du dig, at de rette mennesker ser opslaget.

Få de bedste: Hvis du prøver at fylde en position, som du ved er svær at finde den rette kandidat for, såsom en specialist i en sjælden disciplin, kan det være en god idé at bruge online databaser, der specialiserer sig i høj-profil jobs.

Minimalt papirarbejde

Sig farvel til store stakke af ansøgningsmapper og goddag til elektronisk håndtering af ansøgninger, hvilket derfor er meget hurtigere og mere komfortabelt.

Vælg kandidater: I dine jobopslag, spørg kandidater om at bruge din online applikationsform til at applicere. Mange softwareløsninger tilbyder former, der kan brugerdefineres til dine specifikke behov. På denne måde modtager du kandidaternes information struktureret på forhånd, hvilket gør det markant lettere at sammenligne kompetente profiler og vælge kandidater til interviewfasen.

Sammensæt en kandidatpøl: Oftere end ikke vil der være mere end kun én lovende kandidat. Mange rekrutteringssystemer lader dig gemme disse profiler i en talentdatabase til senere brug.