Få professionel hjælp, hvis misbrugsproblemerne rammer

Har du eller en af dine nærmeste et misbrugsproblem, kan det være svært at vurdere, hvordan man bedst håndterer det. Det er dog vigtigt at søge professionel hjælp, hvis man ønsker at komme ud af et misbrug. På behandlingsstedet kan du finde støtte og vejledning til, hvordan du kan komme ud af et misbrug, og hvordan du kan hjælpe andre med det samme problem.

Kontakt et misbrugscenter for rådgivning

Om du er helt sikker på om du selv, eller en pårørende har et alkoholmisbrug, eller om du er i tvivl, så giver det rigtig god mening at kontakte et misbrugsenter, at få professionel rådgivning og vejledning. På amisbrugsbehandling.dk kan de hjælpe dig med at komme ud af dit misbrug, eller der kan de lade være med at hjælpe dig. Det er helt op til dig selv, hvordan du vil have det.

Hvis du har et alkoholmisbrug, skal du søge professionel hjælp

Det er meget vigtigt at du ikke bliver i tvivl om, hvorvidt du har et alkoholmisbrug eller ej. Ofte er det en god idé at snakke med andre, som har været igennem det samme, for at få deres input til din situation. Men husk på én ting: Man skal altid søge professionel rådgivning og vejledning, hvis man tror man selv eller en pårørende har et alkoholmisbrug. På denne måde kan man finde ud af om man rent faktisk har et problem – og i givet fald kan man komme videre med behandlingen hurtigere.

Hvor lang tid vare en behandling af misbrug

En behandling af misbrug kan variere meget i forhold til hvilken form for behandling man vælger. Man kan vælge at komme på afvænning, hvor man vil være i behandling i 6-7 uger, men man kan også vælge at komme i ambulant behandling, hvor man kommer ned og bliver undersøgt en gang imellem, og hvor man får snakket og får råd og vejledning til ens misbrug. Det er dog vigtigt at man husker på, at hvis man ønsker at komme ud af sit misbrug, så skal man altså vælge den der er bedst, og det vil i nogle tilfælde sige at man skal vælge den der også er den mest effektive.

Har du en pårørende med et misbrug?

Hvis du har en pårørende med et misbrug, skal du ikke gå alene med problemet. Det er meget vigtigt at du udviser hjælp til den pårørende, og at du hjælper dem ud af det misbrug, som de er i. Men husk på, at du skal sørge for at få hjælp til det, så du ikke bliver slået ud af det. Det er nemlig ikke alle, der kan klare et misbrug alene, og det kan være meget svært at gå rundt med et misbrug på den måde.

 

About the author